Strategic Fundmanagement is de beheerder van het Strategic Credit Fund.

Het beheerteam, bestaande uit de heren Willem van Baarle en Mark Wegbrans, heeft een zeer uitgebreide ervaring op het gebied van effectenbemiddeling, beleggingsadvies en vermogensbeheer aan particuliere en professionele relaties. Naast het beheerteam bieden Fred Pieters en Karel Vogel ondersteuning inzake Relatiemanagement en Compliance.

Willem van Baarle (1964), Fundmanager, is sinds 1987 werkzaam in de financiële sector. Na zijn studie economie is hij begonnen als vastrentend bemiddelaar bij AMRO Bank, om van 1993 tot 2006 voor verschillende onderdelen van Tullet Prebon, een wereldwijde bemiddelaar in financiële producten, werkzaam te zijn in binnen en buitenland. Van 2006 tot 2019 is Willem Statutair bestuurder en mede-eigenaar geweest van commissionair en vermogensbeheerder Boer & Olij Securities in Amsterdam. Ook hier was de vastrentende markt zijn specialiteit.

Mark Wegbrans (1978), Fundadvisor, is sinds 2001 werkzaam in de financiële sector. Na het behalen van zijn BA op Amherst College en zijn Masters op The London School of Economics (LSE) heeft Mark senior functies bekleed aan zowel de buy-side als de sell-side bij Citigroup, Lehman Brothers, Merrill Lynch, Aladdin Capital en Banca IMI. Zijn focus ligt op het analyseren en waarderen van complexe credit portfolio’s.

Fred Pieters (1961), Relationship Manager, werkt al sinds 1977 in de obligatiehandel, begonnen op de beursvloer bij hoekmansbedrijf Brondgeest en Springer, later als directeur bij de daaruit ontstane obligatie- broker Brondgeest van Hees International (BHI). Hierna is Fred bestuurder en mede-eigenaar geweest van Boer & Olij Securities in Amsterdam. Bij Strategic Fundmanagement onderhoudt Fred de contacten met investeerders.

Karel Vogel (1965), Complianceadvisor, is zijn loopbaan in 1990 gestart als registeraccountant bij PwC. Vanaf medio jaren negentig is hij een aantal jaar als hoofd toezicht bij de AFM verantwoordelijk geweest voor het gedragstoezicht op alle banken en beleggingsondernemingen.Inmiddels heeft Karel al vele jaren een zelfstandige adviespraktijk op het gebied van compliance en adviseert/controleert hij Strategic Fundmanagement inzake de compliance vereisten.